Корнелия Нинова, БСП: Българската земеделска партия изрази готовност да се включи в гарантирането на честността на вота и отстояването на интересите на дребните производители

Българската земеделска партия (БЗП) изрази готовност да се включи не само в гарантирането на честността на вота, но и в отстояването на интересите на българските дребни производители. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след среща с представители на Българска земеделска партия, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Лидерът на БСП посочи, че партиите и организациите стават повече за демократичния изборен процес. Нинова отчете, че срещата ѝ с Българската земеделска партия е поредната на БСП в желанието за общ фронт за гарантиране на честни избори. Тя посочи, че с Българската земеделска партия имат съвпадение в позициите за изборните правила. „Имаме опасения от фалшификация и промяна на вота. Имаме и решимост и те с техните възможности и ние с нашите и другите организации, с които се срещнахме да противодействаме“, подчерта още Нинова. „За наша радост тези разговори прерастват в разговор за политики. Българската земеделска партия представлява малки и средни дребни земеделски производители и днес говорихме за това как с общи усилия можем да защитим техните права“, каза Нинова. По думите ѝ разговорът е бил как да се защитят правата им в Европейския парламент. Лидерът на БСП поясни, че е обсъдена и програмата на БСП за развитие на земеделието, която е част от „Визия за България“. „Може би тези разговори ще прераснат в споразумение за подкрепа за предстоящите европейски избори. Благодаря им за доверието, за признанието, което чухме и за готовността и те със свои структури да се включат не само в гарантирането на честността на изборния процес, но и в отстояването на интересите на България, на българския дребен земеделски производители, най-вече интересите на българите да имаме собствена, чиста, екологично произведена храна. Имаме прекрасна земя, която може да храни българския народ. Така че ще обединим усилията си в областта на политиките, не само по отношение на изборния процес“, допълни Нинова.
Председателят на Българската земеделска партия д-р Пейчо Касъров благодари на Корнелия Нинова и посочи, че както са се запознали с „Визия за България“ на БСП и са обсъдили с колегите си какво е отношението на социалистите към българското земеделие и кои са общите политики, които съвпадат в посока европейско и българско земеделие, са решили да работят заедно по този процес. Той се спря на важността на машинното гласуване и изчистването на избирателните списъци. Според него трябва да се създаде в българското общество усещане за справедливост в изборния процес.
Деница КИТАНОВА