Корнелия Нинова, БСП: Имаме общи интереси на Балканите и когато сме заедно и повече, можем по-силно, по-аргументирано и резултатно да ги отстояваме

София. Имаме общи интереси на Балканите и когато сме заедно и повече, можем по-силно и по-аргументирано и резултатно да ги отстояваме. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след среща с лидерите на младежките леви организации, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Една изключително полезна и приятна среща имахме с младите хора от балканските държави, с които обсъдихме освен състоянието на всяка една от тези държави, и общите отворени въпроси, които имаме в областта на младежката политика. Младите хора искат да бъдат чути“, заяви Нинова и посочи, че днес се е получил откровен разговор за демографската катастрофа, за младежката заетост, за мерките към младите хора. Тя коментира, че БСП им е благодарна, защото имат свежи и модерни идеи за бъдещето. „Представихме им нашата „Визия за Европа“, обясни тя и добави, че партията е получила много идеи и препоръки. „Ще се възползваме от тях, имаме общи интереси в региона и когато сме заедно и повече, можем по-силно и по-аргументирано и резултатно да отстояваме тези интереси“, посочи Нинова. Тя обясни, че ръководството на БСП е изключително щастливо, че млади хора от целия регион гостуват, особено с оглед присъединяването на Западните Балкани към ЕС.
Председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевскиуточни, че днес и утре са домакини на балканска лидерска среща. „Нашите гости са от Сърбия, Сeверна Македония, Албания, Хърватия и Черна гора. Това, което се случи днес: обсъдихме политическата обстановка във всяка една от нашите държави“, каза той и обясни, че утре предстоят среща с водача на листата на БСП Елена Йончева и разговори за евроизборите. По думите му младежите ще работят и по обща декларация на региона.
Деница КИТАНОВА