Корнелия Нинова, БСП: Предложенията ни на КСНС не са повод за връщането ни в парламента до европейските избори, след това ще ви отговоря

Предложенията ни на КСНС не са повод за връщането ни в парламента до европейските избори, след това ще ви отговоря.
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди КСНС, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите ѝ предметът на КСНС не е да се види кой какви имоти е купувал и кога, а да се реши дали ще се борят наистина с корупцията, ще има ли конкретни мерки или ще излязат с палеативно решение, че имат политическа воля.
„Дано да има конкрети резултати. Би имало смисъл само ако вземем конкретни решения. В последните 30 години всички политически партии деклариламе политическа воля за борба с корупцията. Резултатът е, че стигнахме дотук днес да говорим за десет милиарда годишно кражби от корупция, пари, които са необходими за инвестиции в болници, училища, в доходи на хора“, каза Нинова. По думите й Антикорупционния закон е написан набързо и е поправян четири пъти. „Второ, 10-15 човека, които са независими от политически партии, които са сигурни срещу провокации от икономически кръгове, на които да се даде възможност да провеждат този закон, абсолютно безкомпромисно. Третото е контрол върху изпълнението на закона“, заяви още Нинова.
Деница КИТАНОВА