Корнелия Нинова, БСП: Сделката за Закона за вероизповеданията е доказателство за правотата в намеренията и поведението ни да стоим извън статуквото и задкулисието

София. Сделката за Закона за вероизповеданията е доказателство за правотата в намеренията и поведението ни да стоим извън статуквото и задкулисието. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията във връзка с отсъствието на партията от парламента и заплатите на депутатите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Нинова призова да бъде питана Българската православна църква какво мисли по въпроса за Закона за вероизповеданията и опрощаването на дълговете на Мюфтийството.
„Сделката е „Ние ви подкрепяме, за да отхвърлим ветото на президента и аргументите на БСП – вие ни опрощавате задълженията на Мюфтийството“. Това е още едно доказателство за правотата за намеренията и поведението ни да стоим извън това статукво и това задкулисие. На това статукво и на това задкулисие има алтернатива и претендираме, че ние сме тази алтернатива. Благодаря на организации, партии и хора, които застават до нас в една принципна и надпартийна битка“, каза Нинова. По думите ѝ тази битка е срещу модела на прехода, срещу договорките за партийни интереси, насочени срещу народните и обществени такива. „Затова сме отвън, както виждате всеки ден те ни дават доказателства, че сме прави, когато сме напуснали това статукво. Нашата цел е промяната и на статуквото и на модела. Така че ще продължим по този начин“, обясни още лидерът на БСП.
Деница КИТАНОВА