Корнелия Нинова, БСП: Ще внесем конституционна жалба срещу практиката на премиера – джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването на пари за партийни цели

Снимка: Официалният профил на лидера на БСП Корнелия Нинова във "Фейсбук"

Ще внесем конституционна жалба срещу практика – джипа, държавния бюджет в багажника и раздаването на пари за партийни цели. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация по повод новия политически сезон, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„По отношение на фискалната политика, Нинова отчете, че е абслолютно сбъркано провеждането й. „Парите на българските данъкоплатци не се харчат по определения през държавата ред през бюджета. Харчат се еднолично, за партийни цели“, заяви още Нинова.
„Ще видите нашите позиции по Закона за публичните финанси и ще имате конституционна жалба за Конституционния съд за неспазване и за раздаване на парите на българските данъкоплатци с постановление на Министерски съвет извън рамките на парламента“, заяви още Нинова.
Допускаме, че това ще се засили като порочна практика с наближаването на местните избори – джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването на пари през прозореца на партийни цели и за избори на подходящи кметове. Ще получите институционално позиция как това да се промени“, подчерта Нинова.
„Следващият ни акцент е местното самоуправление и местната власт. Тук държавата избягва от своите отговорности като прехвърля на общините без финансиране и за постоянно задължения“, допълни Нинова. В тази връзка Нинова заяви, че БСП ще направи своите предложения за това.
Деница КИТАНОВА