Костадин Димитров, кмет на Район „Тракия” в Пловдив: Ще продължим с добрите инициативи за зелената система на района

Тракия Пловдив

Костадин Димитров, кмет на Район „Тракия” в Пловдив в интервю за Радио „Фокус”- Пловдив с равносметка за свършеното през годината.

Фокус: Каква беше 2017 година за Вас като районен кмет?
Костадин Димитров: При всички положения успешна година, като гледаме отчетите. Имаше какво още да се случи през самата година, но мога да кажа, че изпълнихме нашите намерения. Така, че годината беше положителна. Много големи празници се случиха при нас в квартала и се надявам догодина да ги повторим и да имаме един успешен подход към Европейската столица на културата.
Фокус: Може ли да кажем, ме инфраструктурата на квартала се е променила драстично през изтеклата година?
Костадин Димитров: Драстично не, но ние всяка година насочваме усилията си в отделен микрорайон така, че хората, до които сме стигнали да усетят нашите намерения. И наистина имахме положителни оценки, след като си свършихме работата.
Фокус: Колко паркинга изградихте в район „Тракия” през изминалата година?
Костадин Димитров: Изградихме доста паркинги. Само последният е за 60 паркоместа, като прибавите още и около стотина изградени през годината. Но през изминалата година акцентът беше повече към тротоарите. Изградихме над 5000 кв.м  тротоарни настилки – в микрорайон А8 направихме доста тротоарни настилки. Методът с бетон, които ние налагаме през последните години мисля, че е много успешен.
Фокус: Разшириха ли се и с колко зелените площи в района?
Костадин Димитров: Ние имаме доста добро залесяване и разширяване на парковете. Разширяването, което успяхме да направим по идея на кмета на града, е 60 декара. И тази година ще продължим с нашите добри инициативи за зелената система на район  „Тракия“. Всяка година разширяваме зеленината с по няколко дървета, като за тези няколко 4-5 години сме засадили над 5 000 дървета в район „Тракия“.
Фокус: Какво ще бъде приоритетно в работата ви през 2018 година?
Костадин Димитров: Имаме да правим няколко детски площадки. Имаме да изграждаме още един парк, близо до жилищен комплекс в района. Така,  че усилията ни ще бъдат съсредоточени в тази насока.
Цветана ТОНЧЕВА