Красимир Узунов, президент на Информационна агенция и Радио „Фокус“: Идеята за Велика Албания е реалистична

Идеята за Велика Албания е реалистична. Това каза пред Радио „Фокус“ президентът на Информационна агенция и Радио „Фокус“ Красимир Узунов по повод изявленията на политически лидери в Албания и Косово за обединение на двете държави.
„Тенденцията на изживяване на националната идентичност и на националния стремеж на албанците като млада нация на Балканите да живеят в една държава е абсолютно категорична“, коментира Красимир Узунов. По думите му този процес, независимо от очакваните прогнози, върви към своята реализация. „Става въпрос не само за обикновено интервю на един министър-председател, в случая – Еди Рама, на който на 18 юни му предстоят избори и би трябвало да говори достатъчно националистично, за да може да хване тази патриотична част от електората в Албания, още повече, че под прозорците му продължава да върви един все по-радикализиращ се процес и протест на демократичната опозиция, която се е организирала в палатков лагер в центъра на Тирана, но това означава и една присъда върху политиката на ЕС на Балканите“, каза още Красимир Узунов.
Той коментира също, че Европа, по всичко личи, е уморена от разширяване, още повече, че продължава да се чувства притисната от проблеми с бежанската вълна, икономиката, Брекзит и поведението на националистични формации.