Кристина Димитрова, певица: Младите хора харесват музиката на българската естрада, но не я познават, защото тя рядко звучи в ефира

София. Младите хора харесват музиката на българската естрада, но не я познават, защото тя рядко звучи в ефира. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метронм“ на Радио „Фокус“ певицата Кристина Димитрова – един от участниците в концерта „Звездите на България-най-големите хитове“, които ще бъде на 16 декември в зала 1 на НДК. Според нея изпълнителите от по-старото поколение са конкуренция на днешните нови музикални звезди и продължават да правят нови и качествени песни, въпреки че те рядко могат да се чуят в медийното пространство.

„Ние продължаваме да творим и правим хубава музика. Песните ни обаче не звучат в ефир, което е изключително жалко. Това го няма никъде по света – да не се дава шанс на изпълнител, който се е доказал през годините и е обичан от публиката, да звучи в ефир. Лично за себе си бих казала, че правя много добри песни, които за съжаление слушам почти и само в къщи“, коментира тя.

Кристина Димитрова каза още, че публиката става все по-многобройна от поколения почитатели на българската музика, които са израснали с тези песни.

„След концертите при нас идват млади хора, който са си купили дискове искат автографи и снимки с нас. Това е показателно, че музиката ни се приема. В пиано баровете се пее само наша музика. Там ходят млади хора, които знаят музиката от край до край. Песните ни остават във времето като златните шлагери на България. Те ще се пеят още дълги години поколения напред. Може би ще са в нов вариант, но ще останат“, каза Димитрова.

Певицата каза още, че лятото ще е готов новият й албум наречен „Сладките неща“. Тя обясни, че името му идва от една от любимите ѝ песни, която не е получила достатъчно внимание в медийното пространство. Албумът ще включва около дванадесет летни шлагера, изготвени през последните четири години, поясни Кристина Димитрова.

Росица АНГЕЛОВА