Кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“ ще се проведе във Велико Търново на 16 март

Велико Търново. Доброволна кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“ ще се проведе в старата столица на 16 март. Организатори са младежите от Ротаракт клуб със съдействието на Отделението по трансфуционна хематология при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, разказа за Радио „Фокус“ – Велико Търново Станислава Пенчева, член на клуба. Акцията се провежда за трета поредна година, като инициаторите отчитат завишен интерес с всяко следващо издание. „Има много хора, които вече са запознати с нашата кампания и водят свои приятели и близки. Успяваме да наберем повече доброволци, които са склонни да дарят кръв и са сигурни, че го правят на правилното място. Има медицински екип, който извършва процедурата, всичко е стерилно и отговаря на всички изисквания. Преди да дарят кръв хората попълват въпросник, който определя дали здравословното им състояние позволява да участват“, пояснява още Станислава.

Акцията ще се проведе на 16-ти /събота/ от 09.00 до 12.00 часа, в Mall Veliko Turnovo. Повече информация можете да откриете на страницата в клуба във фейсбук.

До края на месеца предстои и още една кампания – за набиране на книги за деца до 14-годишна възраст, които ще бъдат дарени на читалище „Надежда“. Подробности за това очаквайте през следващата седмица.

Луиза ТРАНЧЕВА