Кръстю Кръстев, Драматичен театър – Пловдив: Ще започнем новия сезон с откриването на фестивала „Сцена на кръстопът“ и три нови постановки

снимка: Драматичен театър - Пловдив

Пловдив. Драматичен театър – Пловдив ще започне предстоящия театрален сезон с откриването на фестивала „Сцена на кръстопът“ и три нови постановки. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Кръстю Кръстев, директор на културната институция. Той посочи, че една от новите постановки ще бъде „Момчето от последния чин“ на режисьора Крис Шарков. „Следващото заглавие е „Вишнево сладко по руска рецепта“, което правим в момента. Хубавото е, че „Анна в тропиците“ също стартира като ново заглавие в сезона. Веднага след това с Камен Донев, като режисьор,  правим неговата пиеса „Работно време“. Това също е едно много любопитно заглавие, за което имам огромни надежди. Надявам се, че пловдивската публика, а и не само тя, ще бъде щастлива с това заглавие. След това предстоят още изненади за любителите на театралното изкуство, сред които спектакъл с Диана Добрева. Ще продължим работата и по идеите, които развиваме от няколко години. Може би ще направим „Камбаната на Деко“, което ще бъде ново заглавие в следващия сезон на Драматичен театър – Пловдив. Предстоят много любопитни заглавия и интересни инициативи. Ние се подготвяме и за големия форум в следващата и по-следващата година в Пловдив, който всички очакваме и се надяваме да бъде празник на световната култура. Ние трябва да се представим достойно през 2019 година, когато Пловдив ще бъде културна столица на Европа“, коментира Кръстю Кръстев.
Директорът на Драматичен театър – Пловдив смята, че е успешна връзката между театър, телевизия и кино в България. „Естествено, че театърът и телевизията са различни като направа и изкуство, но имат един общ генезис. Телевизията и киното не могат без актьорите, които упражняват своите възможности в театъра и са априори театрални актьори. Смятам, че българският театър, телевизиите и продукциите на телевизиите стават все по-добри и все по-качествени. Въпреки, че сме много взискателна публика, ние трябва да изречем онова, което казват хората за нас, защото така е най-правилно. Народът и почитателите казват, че българските артисти са много добри“, посочи Кръстев. Той смята, че нещата, които се случват в България по посока на театралното изкуство, вървят все по-нагоре и нагоре. „Това не е само мое мнение. Ние работим с много гости от различни части на Европа и света, като те имат много добро отношение към случващото се в българския театър. Даже са повече от изненадани. Те четат нашите вестници и списания, гледат изказвания във връзка с това, че българският театър „лъкатуши“. Да, така е, но в същото това време върви и напред, а това трябва да го признаем“, категоричен е директорът на Драматичен театър – Пловдив.
Тони МИХАЙЛОВ