Къща изгоря при пожар в габровското село Междени тази нощ, няма загинали и пострадали хора

Габрово. Къща изгоря при пожар в габровското село Междени тази нощ. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово. Съобщението за пожар е получено тази сутрин в 04:13 часа. Няма загинали и пострадали хора. Унищожена е къщата и домашно имущество. Причина за пожара е необезопасен комин. В гасенето на пожара са участвали два противопожарни автомобила и шестима пожарникари от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.

Още два пожара в къщи гасиха габровските пожарникари през изминалото денонощие. И двата пожара са тръгнали от необезопасени комини.

На 02.01.2017 г. в 08:30 часа е получено съобщение за пожар в къща в севлиевското село Сенник. Няма загинали и пострадали хора. Нанесени са щети на къщата и стопанските постройки до нея. Пожарът е обхванал покрива от необезопасен комин. В гасенето на пожара са участвали два противопожарни автомобила и шестима пожарникари от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Севлиево.

На 02.01.2017 г. в 15:36 часа е получено съобщение за пожар в къща на ул. „Йоан Предтеча” в град Габрово. Няма загинали и пострадали хора. Унищожено е част от покривната конструкция и домашно имущество. Причина за пожара е необезопасен комин. В гасенето на пожара са участвали два противопожарни автомобила и петима пожарникари от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“  – Габрово.

Надежда КРЪСТЕВА