Къща, товарен и лек автомобил са изгорели при пожари на територията на област Велико Търново през изминалото денонощие

снимка: pixabay.com

Велико Търново. Къща, товарен и лек автомобил са изгорели при пожари на територията на област Велико Търново през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново. Малко преди 4.00 часа сутринта вчера е получен сигнал за пожар в къща, намираща се на ул. „6-та“ в Къпиново. Унищожени са къщата с 160 кв. м. разгъната застроена площ, спамагателна постройка с 20 кв. м. разгъната застроена площ и бяла и черна техника. Причините за възникване на пожара се установяват. Пожарът е изгасен от екип на Районната служба във Велико Търново с два противопожарни автомобила и четирима пожарникари. Произшествието е посетено от оперативна спасителна група на Областната дирекция на МВР.

Тази нощ, в 02.00 часа, е получен сигнал за горящ товарен автомобил в Западната промишлена зона в Свищов. На място е изпратен екип на Районната служба в града с един противопожарен автомобил и трима пожарникари. Огънят унищожил кабината, 100 м. ел. инсталация и двигател. Спасено е товарно ремарке тип „гондола“, натоварено с дървени трупи. Причина за възникване на пожара е техническа неизправност.

В 19.30 часа е получен сигнал за горещ лек автомобил с газова уредба на ул. „Дунав“ в свищовското село Козловец. На място е изпратен екип на Районната служба в Свищов с един противопожарен автомобил и четирима пожарникари. Огънят унищожил автомобила и обхванал стряха на къща, от която са изгорели 10 кв. м. Пожарът възникнал в следствие на техническа неизправност.

Надежда КРЪСТЕВА