Лек автомобил и апартамент са горели във Варна през почивните дни

снимка: pixabay.com

Част от апартамент и лек автомобил са горели във Варна през изминалите почивни дни. Двата инцидента са станали в неделя, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Първият случай е регистриран около 04.20 часа на 15-ти декември. Пожар е възникнал в стая от апартамент, намиращ се на ул. „Одрин“. При инцидента няма пострадали хора. Причината е техническа неизправност. Унищожени са домашно имущество и електрическо табло, опушени са 100 кв. м стени.

Вторият инцидент в събота е станал в следобедните часове, около 13.05 часа. Пламнал е лек автомобил в село Изворско. И при този пожар няма данни за пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Увредена е предната част на автомобила.

По данни на полицията, в петък около 22.10 часа, е постъпил сигнал за пожар във външната изолация на сграда, намираща се квартал „Владислав Варненчик“. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора. Унищожени са 30 квадратни метра външна изолация.