Лиляна Павлова, ГЕРБ: Има опит за узурпиране и влизане във властта през задния вход на БСП или кадри от Тройната коалиция

Има опит за узурпиране и влизане във властта през задния вход на БСП или кадри от Тройната коалиция. Това каза на пресконференция във Варна Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в двете правителства с премиер Бойко Борисов и водач на листата на ПП ГЕРБ във Варна за предстоящите на 26-и март предсрочни парламентарни избори, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. „Видяхте масовите чистки на областни управители, на ръководители на централни и регионални държавни структури и кадрите, от които се заемат. БСП се опитва да се дистанцира от служебния кабинет, явно се срамува или от кадрите, или от служебния кабинет, но в крайна сметка е видно, че именно техните кадри са вторият ешелон на властта. Заместник-министри, областни управители,  заместник-областни управители, ръководители на агенции са масово кадри от този ешелон на БСП и от коалиции, в които те участваха, управляваха и рушаха държавата. Това виждаме в момента – нахлуване във властта през задания вход на БСП – незаслужено несправедливо и неправилно“, подчерта Лиляна Павлова.

По време на пресконференцията Лиляна Павлова отбеляза, че е приключил един успешен мандат, макар и предсрочно прекратен. „За двете години на управление постигнахме много в икономиката на държавата. Втори сме в Европа по показатели като ръст на брутен вътрешен продукт, на най-ниски данъци, най-ниска безработица. И това е една много добра тенденция. Само за един месец, откакто имаме служебен кабинет, прогнозите за България рязко спаднаха. Вървяха към много добри, покачване на брутния вътрешен продукт, сега виждаме спад“, посочи Лиляна Павлова. Тя допълни, че за ПП ГЕРБ държавата е важна. „За нас е важно чрез тези избори да покажем отговорността, че искаме стабилност, икономически растеж с реални политики, които да провеждаме, а не с лъжи, обещания, стоки менте, които се предлагат на пазара. Изглеждат много красиви, бутафорни отвън, а в реалността си са кухи“, каза още Лиляна Павлова.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА