Липса на климатици и стари автобуси са сред основните проблеми на градския транспорт, според великотърновци

снимка: pixabay.com

Велико Търново. Липса на климатици и стари автобуси са сред основните проблеми на градския транспорт в областния град, според анкетно проучване на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Част от запитаните казаха, че са доволни от услугите на транспортните фирми във Велико Търново. Според други жители на града, цената на услугата не отговаря на качеството.
„Не съм доволна, имаме един автобус в нашия квартал – „Зона Б“,  който минава на половин час и е адска жега вътре, а с дете е някакъв ужас“, каза жителка на старата столица. Тя коментира и , че трябва да се сложат поне климатици в съществуващите автобуси, след като цената на билета бе повишена. Освен това изрази мнение и, че сегашният график на градския транспорт не отговаря на потребностите на пътниците. Според нея, са нужни още превозни средства, които да преминават по-често.  Друг проблем се оказват старите и зле поддържани автобуси.
„От части съм доволен, прави ми впечатление обаче , че автобусната фирма, която обслужва най- натоварените и като цяло най-много линии в града, има много автобуси, които са в лошо състояние, докато другата фирма, която обслужва по-малко линии, си поддържа по добре автобусите“, сподели участник в анкетата. Той допълни, че е необходимо да се променят маршрутите на някои линии, за да бъдат адекватни спрямо пътникопотока , да има повече климатизирани автобуси и да си спазват разписанията.

Луиза ТРАНЧЕВА