Магдалена Милтенова, КАП: Очакваме изпълнение на поетите ангажименти от правителството

Aвтобусният бранш очаква изпълнение на всички свои искания към правителството, защото вече има конкретно поети ангажименти от страна на властта след проведената среща между премиера Бойко Борисов и представители на бранша.

Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

„По отношение на нерегламентирания превоз на пътници, по отношение на средствата за субсидиране, начинът на тяхното разпределение, наредбите трябва да бъдат променени, Законът за автомобилни превози трябва да бъде приет в спешен порядък, да се осигурят възможности за европейско финансиране за следващия период. Ние имаме изключително много проблеми. По-голямата част от тях са свързани със законодателната рамка и очакваме тя да бъде променена. По отношение на тези ни искания няма място за отстъпление“, добави тя.

Магдалена Милтенова обясни още, че се надява да не се стига до неизпълнение на някой от ангажиментите, защото по думите ѝ това ще значи нови протести, защото автобусните превозвачи няма как да отстъпят от своите искания.

Биляна БОЗИНАРЕВА