Македонец – трафикант на марихуана за над 570 000 лева е осъден на четири години и шест месеца затвор и 10 000 лева глоба

Снимка: Районен съд

Благоевград. Трафикант на марихуана за над 570 000 лева е осъден на четири години и шест месеца затвор и 10 000 лева глоба. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София. Вечерта на 26 януари 2017 г., на ГКПП „Златарево“, на трасе „Входящи автомобили“ от Македония за България, митнически служители спрели за проверка товарна композиция – влекач с полуремарке, управляван от Г. М., гражданин на Македония. Било установено, че камионът е празен.
Поради съмнения била извършена щателна проверка и в тайник, находящ се под полуремаркето, били открити 70 пакета с вещество, което при извършения полеви тест реагирало на марихуана. Общото количество дрога възлиза на 142 560 грама, със стойност за нуждите на съдопроизводството 570 240 лв.
Четиридесетгодишният подсъдим се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и е сключил споразумение с прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград, което съдът е одобрил. Определеното на Г. М. наказание е четири години и шест месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 10 000 лева.