Маргарита Мачева, ДТ „Никола Вапцаров“-Благоевград: Аз вярвам в това, че когато се прави качествен театър публиката идва да го гледа и реално точно това се получи миналия творческия сезон

Благоевград. Аз вярвам в това, че когато се прави качествен театър публиката идва да го гледа и реално точно това се получи миналия творческия сезон. Това каза по време на пресконференция по повод откриването на юбилейния 100-годишен творчески сезон на ДТ „Никола Вапцаров“-Благоевград, неговият директор Маргарита Мачева, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Тя припомни, че всички спектакли през миналия театрален сезон са се гледали на пълен салон. „Разбира се, обърнахме и много внимание на рекламата и на представяне на творческия екип, но виждам че публиката вече се върна обратно в театъра. Видяхме, че това е възможно и че когато правим качествен театър, публиката е тук. Забелязвам, че много млади хора идват в театъра и се връщат при нас“, коментира Мачева. Тя отбеляза, че в момента, това което им дава като възможност Министерството на културата, е да работят без да спират заплатите и продукционните разходи, като условието е, че трябва да изкарат парите, които харчат. „Тоест ние трябва да работим още много, за да върнем дълга, но вървим в една стабилна посока. При толкова голям дълг, той няма как да се върне от раз, но малко по малко с взаимни усилия това нещо ще се случи“, посочи директорът на театъра.

Маргарита Мачева добави, че съвсем скоро ще организират и театрална школа, за да могат да се грижат за деца, които искат да се занимават с театър.

Натали СТЕФАНОВА