Маринела Арабаджиева ще бъде екстрадирана в България

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев – Маринела ще бъде екстрадирана от Испания в България. Тя трябва да пристигне у нас в 16.25 часа. Досега Маринела Арабаджиева се намираше в испански арест, като съдебните власти очакваха допълнителни документи за обвиненията срещу нея в България, преди да решат дали да я екстрадират.
В началото на месеца бизнесменът Ветко Арабаджиев, който е обвинен в това, че е бил лидер на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, бе върнат под конвой от Испания в България. На следващия ден съдът взе решение да го остави за постоянно в ареста.
„Фокус“ припомня: Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В София беше задържан и синът им Вълчо. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.