Мая Казанджиева, Община Бургас: 8 314 са лицата и 1 281 – децата с увреждания на територията на Бургас

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Бургас. 8 314 са лицата и 1 281 – децата с увреждания на територията на Бургас. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Мая Казанджиева, директор на дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в Община Бургас. По думите й данните са извлечени от областната Стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас, тъй като към момента няма много точен регистър за хората с увреждания в страната.

„Община Бургас полага много професионална грижа  и истинска загриженост за хората с увреждания. На административно ниво във фронт офиса на Община Бургас е изградена достъпна среда – гишетата са леснодостъпни, информационната система също е направена така, че да обслужва хора с различни увреждания. Имаме обучени служители, които преминаха през обучения, за да могат да разговарят с хора с намален слух. Имаме и практиката в определени дни служителите ни да консултират хората в неравностойно положение“, каза още Казанджиева.

Тя допълни, че  към Общинско предприятие „Транспорт“ се издават и специални карти за паркиране в „Синя зона“ и „Зелена зона“.

Веселина НИКОЛОВА