Мая Манолова: Столичани могат и трябва да участват в управлението на града си

Столичани могат и трябва да участват в управлението на града си. Това каза Мая Манолова в НДК, където обяви причините да се кандидатира за кмет на София, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Манолова „Софиянци ще имат достъп до всякаква информация. Общината ще стане изцяло електронна, ще се управлява прозрачно и при все по-пряка демокрация. Гражданите могат и трябва да участват в управлението на града си – обществени съвети, истински обществени обсъждания и електронни референдуми за всичко по-важно”, посочи Манолова.
Тя посочи, че ще работи за осветляване на общинските разходи чрез въвеждането на електронни търгове и обществени поръчки, както и отворен достъпа на граждани до заседанията на Столичния съвет.
„Представям си София зелена като градина, каквато е била замислена преди един век. С незастроени и ремонтирани междублокови пространства, с детски и спортни площадки. С чист въздух не само лятото, но и зимните месеци. София без горене на отпадъци и с лесен достъп до Витоша”, каза още тя.
По думите ѝ сред приоритетите ѝ ще бъдат изграждането на нови паркове, градският транспорт и незамърсяващи превозни средства. „Ще работя за София на общностите и София без периферия, за да се спре практиката инвестициите да отиват в центъра, а кварталите да тънат в дупки”, заяви Манолова.