МВнР: Завърнаха се българчетата, ранени при инцидента в Болоня на 6 август

Завърнаха се българчетата, ранени при инцидента в Болоня на 6 август. Цялата група от общо 20 ученици, заедно с придружаващата ги директорка на училището от гр. Силистра, се е прибрала на 31 август в България. Това съобщиха от Генералното Консулство на Република България в Милано, информираха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
Седем български ученици от професионалната гимназия по механотехника в Силистра, пострадаха при взрив на камион-цистерна на магистрала край летището в Болоня на 6 август т.г.
През последните два дни на месец август са били изписани от болницата в Болоня две от децата, които бяха настанени с по-леки изгаряния там. Същевременно е бил изписан и най-тежко пострадалият ученик, който беше настанен в най-реномираната болница за кожни изгаряния в Италия в гр. Чезена.
Българската група получи максимално съдействие от почетния консул на България в гр. Болоня г-н Франко Кастелини, с когото Генералното Консулство на Република България в Милано бе в непрекъснат контакт.