МВнР: Няма български граждани сред загиналите 157 души на борда на катастрофиралия самолет на „Етиопиан Еърлайнс“, жертвите са от най-малко 35 държави

София. Няма български граждани сред загиналите 157 души на борда на катастрофиралия по-рано самолет на „Етиопиан Еърлайнс“, сочат данни на българското посолство в Адис Абеба. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Дипломатическата ни мисия в Етиопия в сътрудничество с други посолства получи окончателния списък с пътниците в катастрофиралия самолет.
Жертвите в разбилия се самолет, изпълнявал курс до Найроби, са от най-малко 35 държави, като поне един от пътниците е бил с паспорт от ООН.
По данни, предоставени от авиокомпанията, жертвите са от Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Джибути, Египет, Етиопия, Израел, Индия, Индонезия, Ирландия, Испания, Италия, Йемен, Канада, Кения, Китай, Мароко, Мозамбик, Непал, Нигерия, Норвегия, Полша, Руанда, Русия, САЩ, Саудитска Арабия, Словакия, Сомалия, Судан, Сърбия, Того, Уганда, Франция, Швеция и един човек е с паспорт от ООН.
Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи Екатерина Захариева изпратиха съболезнователни телеграми до своите етиопски колеги Абий Ахмед и Уоркнех Гебейеху