Международен пленер по фотография се провежда в района на Павликени, днес откриват изложба с най-добрите произведения

Велико Търново. Изложба с произведения от Седмия международен пленер по фотография „Павликенският край и неговите хора“ откриват в Павликени. Събитието е част от проявите, посветени на празника на града, поясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът инж. Емануил Манолов. Форумът стартира на 22 юни и в него участват деветима фотографи от  Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватска, Косово и България. „Поканили сме и млади фотографи от Павликени. Стартирахме в събота, а на изложбата днес ще видим какви уникални моменти от живота на нашата община са уловили тези майстори на обектива, както и какво са усетили от духа на Павликени“, обобщи инж. Манолов.

Откриването на експозицията ще е от 18.00 часа във фоайето на НЧ „Братство“. Веднага след това, в салона на читалището,ще бъде показан премиерния спектакъл на театрален юношески колектив при Народно читалище „Братство 1884“ с авторска пиеса на ученика Иван Миронов. Постановката, озаглавена „Крали Марко в 21 век“, е дело на режисьора Христо Алексиев.

За утре в програма е включен атрактивен концерт в летния театър „Никола Гюзелев“. Събитието е озаглавено „Класиката среща рока“ и ще започне в 20.00 часа.

Празничният 29 юни също ще е наситен със събития, повече информация можете да намерите на сайта на Община Павликени.

Луиза ТРАНЧЕВА