Международният музикален конкурс „Сребърна Янтра“ затваря за движение центъра на Велико Търново

Община Велико Търново

Велико Търново. Временна организация на движение се въвежда днес в старата столица. Това съобщават от пресцентъра на Община Велико Търново. За времето от 18,00 до 19,00 часа  ще бъде затворена ул. „Васил Левски“ в участъка от кръстовището с ул. „Цар Освободител“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“. Освен това за времето от 22,15 до 23,00 часа за ще бъде затворен Площад „Цар Асен I“, както и свързаните  с него улици. Причината е началото на Международния музикален конкурс за млади поп изпълнители „Сребърна Янтра“.

„Фокус“ припомня, че днес стартира 17-тото издание на проявата. В нея ще се включат над 80 певци на възраст от 5 до 25 години. Те са от 12 държави на три континента.  Международното участие е от Украйна, Молдова, Румъния, Хърватия, Сърбия, Кипър, Куба, Ливан, Словения, Италия, Китай. Председател на международното жури на „Сребърна Янтра“ за първи път ще е джаз певицата Камелия Тодорова.

Фестивалът се провежда от 27 до 29 септември в МДТ „Константин Кисимов”. Входът за проявата е свободен. Тя се организира  сдружение „Сребърна Янтра 2003”, Община Велико Търново и ДЕС „Румина“.