Местни избори 2019 г.: Иван Евлогиев, АБВ: Димитровград е в криза, по време на криза идва великото време на гражданите на обединението, без цвят и партийни пристрастия

Човек, който нищо не иска за себе си е непобедим. Димитровград е в криза. По време на криза идва великото време на гражданите на обединението, без цвят и партийни пристрастия. Това каза при откриването на предизборната си кампания в Димитровград кандидатът за кмет Иван Евлогиев, издигнат от Коалицията АБВ и “Ние, гражданите”, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пловдив. Официалното откриване се състоя в Драматичния театър “Апостол Карамитев”, където дойдоха много граждани и симпатизанти. „Върнах се в моят град, за да се опитам да дам една визия за неговото бъдеще. Това е една кауза, за която си струва човек да даде всичко, което е натрупал като опит и знания, през възходи и поражения, през сложното време на нашето поколение“, каза Евлогиев. „За себе си мога да кажа, че винаги съм търсил националното и над националното измерение на нещата, които правя. Надявам се, че повечето го знаят /над 1000 човека пряко или косвено са работили с мен/, а други са го почувствали от личните ни контакти. Животът ме е сблъсквал с всякакви ситуации-получавал съм много и съм губил много“, добави кандидатът за кмет. „Вярно е, че няма по-голямо от хляба, но е и вярно, че няма по-унизително да трепериш всеки ден и да зависиш от чиновника на властта, започнал да се смята за всесилен“, каза още Евлогиев и благодари на лидера на АБВ Румен Петков и на Светозар Съев, които са повярвали във силата на гражданското общество и са подкрепили създаването на Димитровградската коалиция „Ние гражданите“, която се превраща в основната алтернатива на управляващите.
След това Евлогиев представи листата с общински съветници.
В драматичния театър “Апостол Карамитев”, за да подкрепят кандидата за кмет на АБВ и “Ние, гражданите” присъстваха и Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян.
С бюлетина 68 димитровградчани могат да подкрепят кандидата за кмет Иван Евлогиев.
Цветана ТОНЧЕВА