Местни избори 2019: Д-р Атанас Камбитов пред жители на ж.к. „Ален мак“: Ще изградим улица „Промишлена“, за да облекчим трафика от квартала към ЦГЧ и обратно

Снимка: Предизборен щаб на д-р Атанас Камбитов

Благоевград. Улица „Промишлена“ в Благоевград предстои да бъде изградена през следващия мандат на управление. Това заяви д-р Атанас Камбитов, кандидат-кмет на Благоевград, по време на среща с жители на ж.к. „Ален мак“, съобщиха от пресцентъра на предизборния му щаб. Въпросът бе повдигнат живеещите в квартала, които поздравиха д-р Камбитов, че вече има решение на дългогодишния проблем.
„Идеята не е отсега. Въпросът е , че до миналата година се водеха дела за отделни имоти в този участък, но можем да реализираме намерението“, каза д-р Камбитов.
Пътят ще минава от кръговото кръстовище на ЗМКА, през казармите, между хотел „Пилевски“ и стария гробищен парк, като ще се стига до бул. „Д. Солунски“. Целта трафикът от и за квартала да бъде облекчен максимално. Освен това ще бъде осигурена и по-голяма безопасност за пешеходците.
По време на срещата бяха обсъдени и текущи проблеми, които д-р Камбитов пое ангажимент да бъдат решени.
Преди това д-р Камбитов се срещна с жители на Централна градска част, там основният акцент бе подмяната на ВиК мрежата, която ще се реализира поетапно.