Местни избори 2019: Д-р Емил Караиванов, БСП: Имам идея за „Алея на паметта“ и ще защитим държавно финансиране за закрит плувен басейн в Асеновград

Снимка: БСП- Асеновград

Асеновград. Имам идея за „Алея на паметта“ и ще защитим държавно финансиране за закрит плувен басейн в Асеновград. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Емил Караиванов, кандидат за кмет на Асеновград, издигнат от „БСП за България“. Той поясни, че идеята е в тази алея да се поставят паметни знаци на асеновградски просветители, оставили диря в историята на Асеновград и региона. „Що се отнася до инвестициите в сектора на културата, отдавна е време да актуализиране статута на сградите паметници на културата в Асеновград и осигуряване на приоритетна защита с цел съхраняване на значимите обекти сред тях. Новото и интересното е в ангажимента ми за иницииране на мерки за запазване максимална част от сградния фонд на някогашната Тютюнева кооперация“, обясни д-р Караиванов и поясни, че става въпрос за бившия „Асеновград БТ“. По думите му целта е превръщане на зоната през партньорство и проекти в точка за оригинален градски културен туризъм.
„Разбира се, особен фокус имаме в спорта, специално за базата, защото до момента така и не получихме никаква подкрепа от държавата за инвестиции, но ние няма да се откажем. Ще настояваме за мащабно структурно-функционално реновиране на градски стадион „Шипка“ с основно финансиране по линия на Министерството на младежта и спорта“, допълни още кандидатът за кмет на Асеновград.
Деница КИТАНОВА