Местни избори 2019: Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ: Има проекти, които сме започнали и няма да позволим Пловдив да се лута с политически експерименти

Пловдив. Благодаря на всички пловдивчани, които дадоха гласа си за ГЕРБ на първия тур и гарантирам, че ще оправдаем доверието им. Това каза на пресконференция кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив.„Доказахме, че в Пловдив ГЕРБ е първа политическа сила и няма как да не се съобразяват другите с нас. Ние имаме ясна визия за управлението на града, запознахме се и с много проблеми, които екипът ни знае как да реши. Има много проекти, които са започнати и трябва да ги довършим и няма да позволим Пловдив да се лута с политически експерименти”, добави Здравко Димитров. „Искам да ви уверя, че в неделя ще имаме 6 избрани кмета.Сигурен съм, че колегите ще спечелят във всеки един район, тъй като през тези 8 години районите се управляваха правилно, вижда се какво е направено. Пловдивчани не са хора за подценяване и те виждат и чувстват това, което е направено. Затова призовавам всички да гласуват в неделя за бъдещето на Пловдив, за хората, които имат воля да надградят и да променят Пловдив, за да стане той най-доброто място за живеене”, каза още кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров.
На въпрос каква подкрепа очаква ГЕРБ на втория тур Димитров отговори, че всички, които споделят програмата им, са добре дошли. Въпреки това предстоят преговори през седмицата с всички партии, които са в дясно-център. „Очаквах БСП на балотаж, но явно гражданите предпочетоха друго, а Славчо Атанасов трябва ясно да ни каже към кои е ориентиран, все пак. Тъй като партията му е наш коалиционен партньор в национален мащаб, а тук той е ясно с леви послания към избирателите. Трябва да е ясно с кой ще управлява той”, каза още Здравко Димитров.
Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Пловдив Александър Държиков наблегна, че партията в Пловдив ще остане вярва на своя стил на предизборна кампания и ще остане позитивна, насочена към града, с уважение към всички гласоподаватели. „Ние знаем как да направим Пловдив все по-добро място за живеене, всеки от нас има необходимият опит и ще вървим напред към превръщането на нашия град във все по–предпочитан”, каза Държиков.
На пресконференцията на ГЕРБ присъстваха и представители на СДС от националното ръководство и кметът на Карлово Емил Кабаиванов, който спечели на първи тур. „От началото на официалната изборна кампания СДС направи своя избор категорично и застанахме до Здравко Димитров”, каза Кабаиванов. „Това е човекът, който може да свърши най-полезната работа за гражданите и за Пловдив. Така както обединената десница постигнахме победа на първия тур в Карлово, така съм убеден, че на балотажа десницата ще победи и в Пловдив”, каза още Емил Кабаиванов. Той добави, че Пловдив е знаков десен град, затова Здравко Димитров ще бъде кмет на града, а СДС е до него. „За мен като седесар е важно кметът на Пловдив да се казва Здравко Димитров, защото с Пловдив са свързани всички градове в областта”, добави Кабаиванов.
„Аз съм оптимист за бъдещето на това сътрудничество! Пловдив наистина е десен град и заслужава едно дясно-центристко управление за доброто на града. И както се казва Пловдив не е станал толкова богат, за да го управляват леви”, добави кандидатът за кмет на града Здравко Димитров.
Цветана ТОНЧЕВА