Местни избори 2019: Кандидатите за кметове на общини в област Габрово (Справка на Агенция „Фокус“)

Габрово. По повод началото на предизборната кампания Агенция „Фокус“ публикува кандидатите за кметове на общини в област Габрово.
***
Община Габрово
Шестима ще се състезават за кметското място в Община Габрово.
В кметската надпревара влиза досегашният кмет на Габрово Таня Христова, издигната от ПП ГЕРБ. В битката за кметския стол ще се състезава Ивелин Николов от от „БСП за България“ /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, АБВ/. В кметската надпревара ще се съсезават още: : Пепа Сомлева от коалиция „Ние, Гражданите“, Мария Митева от „Воля“, Григор Григоров от „Демократична България – Обединение“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) и Недялко Стоев от „ВМРО-Българско национално движение“(ВМРО-БНД,СДС).
***
Община Дряново
Кандидатите за кметове на Община Дряново са четири наброй. В битката за кметския пост ще влязат Николай Минчев от ПП „Атака“, Венцислав Зимпаров от БДС „Радикали“, МИрослав Семов от Инициативен комитет и Трифон Панчев от „БСП за България“ /АБВ, ПП „Български социалдемократи“, коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“/.
***
Община Севлиево
Осем кандидати за кметове ще се състезават в Община Севлиево: Радослава Мичева от ПП „Атака“, Светлана Георгиева от коалиция „Ние, Гражданите“, Иван Иванов от ПП ГЕРБ, Ахмед Мехмедов от ДПС, Митко Гълъбов от ПП „Движение за радикална промяна българска пролет“, Богомил Петков от Инициативен комитет, Росен Цветков от местна коалиция ПП НФСБ (ПП НФСБ, БДС „РАДИКАЛИ“) и Недко Георгиев от Местна коалиция „ВМРО-Българско национално движение“ (ПП ВМРО-БНД, ПП БАСТА).
***
Община Трявна
Кандидатите за кмет на Община Трявна са 10 наброй. В изборите ще участва Татяна Рачева от МИР (Коалиция БСП за България, Политическа партия „МИР“, Политическа партия „АБВ“), Драгомир Николов от Алтернативата на гражданите /Движение 21/, Гергана Ганчева от „Български социалдемократи“, Асен Борисов от ПП „Атака“, Георги Николов от НФСБ, Янко Денев от ПП Движение Гергьовден, Силвия Кръстева от ПП ВМРО – БНД, Людмил Бучев от БАСТА, Мария Пенева от ПП ГЕРБ и Антон Згрипаров от ПП СДС.