Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа Декларация за сътрудничество с МК „ПП „Обединена Социалдемокрация“

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. Кандидатът за кмет на Община Благоевград от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов подписа декларация за сътрудничество и партньорство с Местна коалиция „ПП „Обединена Социалдемокрация“ (ПП, „ОСД“  ПП „ЗНС“), предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той изказа специални благодарности към Христо Ковачки за това, че 8 години той е един от най-последователните, в Общински съвет – Благоевград, в подкрепата си към предложенията на общинската администрация. „Искам да му благодаря за конструктивната политика и разумния вот. Правил го е на добра воля, защото всички решения, в предишните два мандата, са били единствено и само в полза на Благоевград и гражданите. Всичко това доказахме с работа и с проектите, които реализирахме. Тези проекти, които са за близо 311 милиона, външни средства, нямаше как да се случат без подкрепата на общинските съветници. Сигурен съм, че и в следващия мандат ще работим добре в полза на нашия град“, каза д-р Атанас Камбитов.

От своя страна Христо Ковачки заяви, че д-р Атанас Камбитов е бил добър кмет, поради което не вижда зад кой друг би могъл да застане „Лично аз не виждам кой друг би могъл да ръководи така успешно Благоевград. Аз съм общински съвет 20 години. Този мандат искам да го завършим успешно, да бъда верен на г-н Камбитов. В решенията си винаги съм бил последователен и съм ги взимал в полза на гражданите“, допълни Ковачки. Той подчерта, че по време на управлението на д-р Атанас Камбитов, Благоевград изцяло е подобрил визията си към по-добро. Като добри примери, той посочи обновения площад „Георги Измирлиев“, модернизираните детски градини и училища, както и цялостното подобряване на градската среда.

Ливия НИНОВА