Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов: Изборът за Пловдив е съдбоносен, много е важно да спечелим

Снимка: Община Пловдив

Пловдив. Изборът за Пловдив е съдбоносен, много е важно да спечелим. Това каза кандидатът за кмет на града от НФСБ Славчо Атанасов на среща с представители на бизнеса, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Много е важно да спечелим Пловдив, въпреки че битката е чудовищно неравна, защото ще дадем сила и на НФСБ, и на Валери Симеонов. Партията НФСБ ще израсне вече на съвсем друго ниво когато има кмет на втория по големина град в България. Аз съм доказвал какво мога като кмет и затова хората масово гласуват за мен, независимо от партийни цветове-  леви, десни, центристки, най-вече хора, които не са обвързани с политическа партия. Хвърлете всичко на тези избори, изкарайте хората – познати, роднини и приятели, защото наистина изборът за Пловдив е съдбоносен. Ако успеем да пробием в десетте прословути ключови града на България, нещата с нашата партия ще се променят в неузнаваем смисъл. Пробиеш ли в такъв град, нивото на нас като патриоти, като НФСБ, ще скочи. Ще скочи и влиянието ни, за да защитаваме вас – хората от дребния и среден бизнес“, каза Славчо Атанасов.
„Всичко това, което става  в България в момента, повярвайте ми, е план. План, чрез който България да бъде превърната в монополна държава – да бъде управлявана от няколко монопола. Средният и дребният бизнес са гръбнакът на всяка една нормална икономика по света. Само че, средният и дребен бизнес дават независимост на хората. Определени партии, като ГЕРБ, БСП и ДПС, нямат интерес от свободни хора със свободна воля. Те имат интерес от стадното чувство – гласуването под строй за конкретния кандидат на „правилната“ партия. Когато има мощен среден и дребен бизнес, това нещо няма да стане, няма как да установят контрол и, най-вече, в гласуването“, посочи кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.
Той изтъкна, че при неговото управление с Общината са работили над 140 фирми, докато в момента броят им е редуциран до 6 фирми, които взимат 90 % от обществените поръчки.
„Ето това е целта на цялото управление в България – контрол, контрол и пак контрол. Затова ви моля, ако искате наистина да увеличим мощта на НФСБ, много е важно да спечелим Пловдив. Допуснем ли това да останат само монополи, нещата в държавата ще станат трагични. Няма държава в света, която да е монополна и да се развива добре икономически. Моделът е един и същ, независимо кой е на власт. Това е моделът на България“, подчерта Атанасов.
Той благодари на лидерът на НФСБ Валери Симеонов, че е застанал твърдо зад кандидатурата му за кмет на Пловдив и че го защитава.
Славчо Атанасов обяви, че за последен път влиза в надпреварата за кметското място в Пловдив. Той се обърна към представителите на дребния и среден бизнес с думите: „Правете си добре сметката, защото на вас са ви необходими хора, които да ви защитават, иначе ще бъде премазани. На ваше място ще дойдат монополите, а когато това се случи – Бог да е на помощ на майка България“.
Тони МИХАЙЛОВ