Местни избори 2019: Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов: Нормално е ГЕРБ като най-голяма дясна партия в България да обединява десницата около себе си

Пловдив. Нормално е ГЕРБ като най-голяма дясна партия в България да обединява десницата около себе си. Това каза на пресконференция на ГЕРБ Пловдив област новоизбраният кмет на Карлово от д-р Емил Кабаиванов, който бе издигнат от местна коалиция ГЕРБ – СДС, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. „В Карлово постигнахме една историческа победа на обединената десница, още на първия тур, без преувеличения”, каза Кабаиванов. По думите му това не е случвало от 1991 година. Победата е не само в избора за кмет на община, но и в постигнато мнозинство в Общинския съвет, на който в петък ще бъде избран председател. „Около това мнозинство ще привлечем още една, или две групи потенциални партньори, за да имаме стабилност”, добави Кабаиванов.

„Голямо предизвикателство пред нас е това, че в предишното управление направихме немалко, та сега ще трябва да надскочим тази летва, за което ще се постараем”, каза още кметът на Карлово. „Очакваме помощ, защото без вас ще ни е трудно”, каза още Кабаиванов. Той отбеляза още, че в карловските села също имат превес в процентно съотношение с основните опоненти. „От местните кметове имаме 90% кметове на коалицията така, че изглежда сме управлявали добре, резултатите го показват, но това не ни замайва, а отговорността ни става още по-голяма и затова ще се постараем да работим още по-успешно”, добави кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Цветана ТОНЧЕВА