Местни избори 2019: Комисар Венелин Младенов, „Охранителна полиция“: В изборния ден ще бъде въведена организация на движението в Пловдив за по-бързо придвижване на избирателните комисии

снимка: Радио "Фокус" - Пловдив

Пловдив. В изборния ден ще бъде въведена организация на движението в района на бул. „България“ в Пловдив за по-бързо придвижване на избирателните комисии. Това каза на брифинг комисар Венелин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Ограничението ще е валидно за времето от 19.00 часа до приключване на работата на Общинската избирателна комисия, която се помещава в Международния панаир. В този интервал от време ще бъде забранено и паркирането по бул. „България“ в района на Панаира, до моста на Адата.
Комисар Венелин Младенов посочи, че след приключване на изборния ден в 20.00 часа, председателите и членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат съпроводени с полицейска охрана до Общинската избирателна комисия, за да предадат изборните книжа и материали.
„За гражданите, които са загубили личните си документи или са в процес на подмяна на такива, е създадена организация в звената „Български документи за самоличност“, като те ще работят в събота и в неделя, съответно от 08.30 до 17.30 часа на 26 октомври и от 08.30 до 19.30 часа в изборния ден. Задължително е лицето да подаде заявление за издаване на удостоверение, с което да гласува“, посочи комисар Младенов. Той допълни, че ако след 20.00 часа пред избирателните секции има избиратели, неупражнили своя вот, то изборният ден ще бъде удължен до 21 00 часа, както гласи Изборния кодекс.
Тони МИХАЙЛОВ