Местни избори 2019: Комисар Димитър Събчев, ОДМВР-Пловдив: Около 10 са подадените до момента сигнали за нарушения във връзка с предстоящите избори

снимка: Радио "Фокус" - Пловдив

Пловдив. Около 10 са подадените до момента сигнали за нарушения в Пловдив и областта във връзка с предстоящите избори. Това каза на брифинг заместник-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Димитър Събчев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Той посочи, че се работи по сигналите под ръководството на прокуратурата. „Тези сигнали най-често касаят увреждане на агитационни материали, право на достъп до ефирно време в телевизия, също за съмнителни лица, които пребивават на определени места. Има образувано бързо производство по сигнал от гражданин, който се съмнява в автентичността на поставен от негово име подпис. Текат процесуални действия, извършват се експертизи“, каза Събчев и добави, че към момента няма задържани лица във връзка с нарушение на изборните правила.
„Сигналите са предимно от граждани. Имаме готовност като ресурсно осигуряване, за да се отработват всички постъпили сигнали. Необходимият брой служители е наличен и нямаме притеснения от тази гледна точка“, посочи заместник-директорът на Областната дирекция на МВР. На въпрос дали някои от получените сигнали касаят купуване на гласове, комисар Димитър Събчев отговори, че има сигнали с такъв оттенък. „При тях обаче няма конкретика, а само догадки. Дадени лица са чули и се съмняват в нещо, забелязали са непознати лица няколко дни подред в определени райони. В един от сигналите се коментира получаването на сума, предлагана за гласове, но тя е незначителна“, уточни той.
Тони МИХАЙЛОВ