Местни избори 2019: Новоизбраният кмет на Община Симитли Апостол Апостолов: Продължаваме да работим само и единствено в полза на хората

Снимка: Община Симитли

Новоизбраният кмет на Община Симитли Апостол Апостолов, в интервю за Радио „Фокус“ – Пирин.

Фокус: Вече на 100 % са ясни резултатите от изборите в Община Симитли. Въпреки, че бяхте единственият кандидат за кмет и много хора казваха, че изборите при вас са решени, то все пак избирателната активност бе доста висока. За Вас гласовете си са дали близо 7 000 души. Как оценявате тази подкрепа?

Апостол Апостолов: За мен е голяма чест и удоволствие, че толкова много хора в Община Симитли излязоха и гласуваха, въпреки че бях единственият кандидат за кмет. Жителите на общината винаги са били активни, затова ѝ избирателната активност не пада под 60 %, дори на Европейските избори. Благодарен съм на хората, че гласуваха за мен, за моите колеги в останалите населени места в Община Симитли, които също бяха единствени кандидати. Всичко това носи със себе си отговорност към хората и към това, което предстои да правим. Кара ме да се замислям, че трябва да работим още по-добре и то само и единствено в полза на хората. Това ни предстои през следващите 4 години, за да може и след това хората да ни гласуват такова високо доверие.

Фокус: Тоест за предстоящия мандат имате високи амбиции?

Апостол Апостолов: Да, поставяме си високи амбиции за следващия мандат. Летвата вече е вдигната. Дори самите хора – ако малко падне нивото започват да недоволстват. Не ни остава нищо друго, освен да вдигаме жизненото равнище на жителите на нашата община.

Фокус: По време на закриването на Вашата предизборна кампания казахте, че Община Симитли може да бъде за пример – как всички работят заедно и обединени. Това ли е Вашият съвет към всички останали кметове?

Апостол Апостолов: Абсолютно, това е моят съвет към всички кметове и управници. За мен правилният начин да се управлява една община е не чрез конфронтация, а с обединени сили. Вие видяхте, че в Община Симитли успяхме да обединим всички партии, независимо дали са крайно леви, крайно десни и така нататък. Успяхме да обединим всички в името на нашата община, в името на нашите деца и развитието на общината като цяло. Мисля, че няма по-добра форма за управление. Загърбиха се всички омрази,  всички лоши неща. Обединени, всички заедно, успяхме да направи нещо, което не се е случвало до сега в България. Съветвам останалите кметове да следват примера на Община Симитли, за да могат и при тях нещата да се случват.

Ливия НИНОВА