Местни избори 2019: Представителите на Гражданско сдружение  „Св.Георги Победоносец“ и Християндемократическа партия на България се дистанцираха от реализацията на проекта за „Синята зона“ на Сливен

Реализирането на „Синята зона“ в Сливен противоречи на проекта предложен от нас, това заявиха днес представителите на Гражданско сдружение  „Св.Георги Победоносец“ и Християндемократическа партия на България Стефан Христов и Момчил Пантелеев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Момчил Пантелеев,кандидат за кмет на община Сливен от Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“/Християндемократическа партия на България, бе категоричен, че като автори на идейния проект за създаването на „Синята зона“, се дистанцират от неговата реализация. Той подчерта, че проектът разработен от сдружението е предвиждал създаването на буферни паркинги, разумно и постепенно въвеждане на платени места за паркиране в центъра на Сливен, облекчаване на движението и достъпа до административни сгради и болници,  създаване на велоалеи, които да свързват отделни части на града. „Не приемаме критиките в наша посока за въвеждането на „Синята зона“. Проектът бе наш, но изпълнението противоречи на предложенията ни“, категоричен бе Момчил Пантелеев. Стефан Христов, кандидат за общински съветник,  също бе категоричен: „“Синята зона“ в този вариант не е наша!“.

Именно затова днес представителите на Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“/Християндемократическа партия на България предложиха политическите партии в Сливен да подпишат споразумение за онлайн излъчване на заседанията комисиите и на  Общински съвет – Сливен.

Това според, авторите на предложението, ще доведе до прозрачност в работата както на комисиите на Общинския съвет, така и работата на самия местен парламент.

„Често сме свидетели на това, как определени съветници в комисиите гласуват едни предложения, а на сесията изпълняват партийни поръчки и вотът им противоречи на първоначално взетите решения. Затова, едно онлайн излъчване ще позволи на гражданите реално да участват в дейността на местния парламент и да търсят отговорност от всеки един съветник персонално“,  заяви Момчил Пантелеев.

Под споразумението подписите си положиха представителите Гражданско сдружение  „Св.Георги Победоносец“ и Християндемократическа партия на България, на  НФСБ и на Движение България на гражданите.

Людмила ЙОРГОВА