Милен Николов, директор на РИМ-Бургас: Предстои в края на месец февруари среща между археолозите в страната

В края на месец февруари предстои провеждането на среща между всички археолози в страната. Това каза за Радио „Фокус“-Бургас археологът Милен Николов, директор на Регионалния исторически музей в Бургас по повод 14 февруари, деня на археолога. „В края на този месец или началото на март предстои национална среща в Националния археологически институт-София, на която ще се съберат всички археолози от страната да отчетат проучванията си и да се видят какви са достиженията по места на определените обекти“, обясни Николов.

Регионално представяне на 2016 година направиха археолозите през последния уикенд в Историческия музей в Приморско, където бяха представи няколко доклада.

„Срещата премина много добре, бяха представени около 18 доклада за проучванията на обекти на днешната Югоизточна България, за причерноморската зона от Емине до Царево. Бургас също участва с три доклада. Много силно беше представянето на всички колеги“, уточни Николов, който представи доклада „Редовни разкопки на средновековната крепост Русокастро през 2016 г.“.

Павлина КУЦАРОВА