Милка Георгиева: Надявам се, с промяната в законодателството, тежките престъпления, особено срещу деца ще намалеят, защото извършителите ще знаят, че няма да има смекчаващи вината обстоятелства

Мирен протест с настояване доживотната присъда на убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря да не бъде променяна на следваща инстанция се състоя в Сливен. Семейството, близки на детето и съчувстващи със снимки на детето в ръце се събраха  на пешеходната зонадо кръговото кръстовище „Розова градина“. Хората излязоха на улицата след като стана ясно, че защитата на 21-годишния Мартин Трифонов е обжалвала доживотната присъда без право на замяна, която в края на януари постанови Сливенския окръжен съд и делото ще се гледа отново от Апелативен съд –  Бургас.

Заедно с бабата и близките на убитото дете, за да изразят позицията си на протеста дойдоха хора както от Сливен, така и от Сотиря. „Искаме да изкажем неудовлетворението си от обжалването, законовото право го имат, но не искам това да повлияе на вече постановената присъда и той да остане в затвора до края на живота си“, каза Милка Георгиева – бабата на Кристин и отново изрази благодарност към всички, които не спират да я подкрепят в битката и за справедливост.

Жената подчерта, че не се съмнява, че бургаските магистрати ще се произнесат по същия начин както и сливенските, но не скри и някои свои опасения. „Опасявам се, че както и други крадци и изнасилвачи влизат в ареста здрави, а после изведнъж се разболяват и ги изкарват болни и невменяеми“, заяви Георгиева. Тя изрази надежда, че с промяната в законодателството, тежките престъпления, особено срещу деца ще намалеят, защото извършителите ще знаят, че няма да има смекчаващи вината обстоятелства.

Около 30-тината протестиращи  преминаха във верига и през кръговото кръстовище.