Милко Теофилов, зам.-министър на туризма: Позиционираме България като атрактивна страна на руския пазар не само за летния сезон

Позиционираме България като атрактивна страна на руския пазар не само за летния сезон. Това заяви пред журналисти зам.-министърът на туризма Милко Теофилов, който участва във форума „Духовни и историко-патриотични маршрути в Русия и България“ в курортния комплекс „Св. Константин и Елена” край Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. „Този форум е една стъпка напред в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма. На всеки форум говорим за диверсификацията на българския туристически продукт, това е една стъпка в тази посока. Излизаме с конкретни предложения за руската страна, свързването на ниво региони и области между България и Русия, възможности за детски туризъм. Имаме една доста проактивна страна в лицето на г-жа Олга Ярилова – директор на департамента по туризъм и регионална политика в Министерството на  културата на Русия. От това ще произтече пътна карта, която ще следваме. Тя ще е свързана с диверсификация на българския туристически продукт като цяло – детски, поклоннически, СПА туризъм, здравен туризъм. Надявам се да работим позитивно“, отбляза зам.-министър Милко Теофилов. Той допълни, че първата конкретна стъпка в тази посока е представянето на българския календар от събития за 2018 година в руския културен туристически календар, за да има видимост на тези събития в Русия. Представители на различни общини, които участват във форума, представят и рекламни материали.

Събитието се организира от Министерството на туризма на България и Министерството на културата на Руската федерация и е част от програмата на Дните на руската духовна култура в България.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА