Министерство на културата организира трета обществена дискусия за изработването на окончателен проект на Стратегия за развитие на културата

Министерство на културата организира трета обществена дискусия за изработването на окончателен проект на Стратегия за развитие на културата 2019-2029 г. в областите „Авторско право и сродни права“, „Книга и библиотечно дело“, „Изпълнителски /сценични/ изкуства“ и „Читалища и любителско изкуство”. Дискусията ще се състои в Зала 8 на НДК от 9.30 ч. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.
Програмата предвижда първата част на обсъждането да е посветена на темите „Авторско право и сродни права“ и „Книга и библиотечно дело”, а във втората част, която е предвидена да започне в 13.30 ч., ще бъдат изслушани мнения по темите „Изпълнителски /сценични/ изкуства“ и „Читалища и любителско изкуство”.
Както и при предишните обсъждания на Стратегията, провели се на 17 април и на 12 юни т.г., дискусията ще протече по регламент, а изразените становища следва да бъдат изпратени и в писмен вид на имейл адрес: protocol@mc.government.bg.
Дискусията отново ще се излъчва на живо в YouTube канала на Министерството на културата.
Достъпът до Зала 8 ще се осъществява през вход А4.