Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в церемония „Първа копка“ по мащабен проект за ремонт в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли

Симитли. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в церемония „Първа копка“ по мащабен проект за ремонт в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин Таня Тасева, експерт „Връзки с обществеността“ към общината. Ремонтните дейности по него започват съвсем скоро. Събитието ще започне в 10.00 часа. Проектът, който предстои да бъде реализиран е на стойност около 2 млн. лева. Финансирането на проекта е по ДФ Земеделие и община Симитли. В проекта са включени много промени. Ще бъдат изградени три класни стаи на открито. Ще бъдат направени и беседки със специални настилки и покривни роботи, където децата също ще мога да се обучават.

Проектът включва и други специализирани дейности, свързани със създаването на добри условия за воденето на учебни дейности на открито. Освен това ще бъде изграден спортен комплекс, включващ игрища за футбол, баскетбол, тенис на корт, волейбол и писта за бягане. Също така ще бъде подменена и училищната ограда.

Ливия НИНОВА