Министър Боил Банов: Министерството на културата ще търси консенсус по въпроса с регистрацията на читалищата като търговски дружества

Министерството на културата ще търси консенсус по въпроса с регистрацията на читалищата като търговски дружества. Това заяви при посещението си в Сливен министърът на културата Боил Банов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Още следващата седмица в министерството ще бъде свикана среща, на която да се обсъди проблемът, поясни министърът.

„Разумно е да се прецени и да се обмислят промените, както и исканията и на държавата и на читалищата, и двете имат своята логика. Ще поканим и представители на финансовото министерство. Ще търсим балансирано решение, няма неща, които да не могат да бъдат решени“, заяви министърът на културата.

Министър Боил Банов бе в Сливен за връчване на годишната награда на Общината за принос в развитието на образованието „Аргира Жечкова“. По думите му, културните институции в града, и общински и държавни, работят много добре с Министерството на културата. „Сливен винаги е раждал култура и тя е дърпала града напред“,  заяви Боил Банов.

По – рано днес Банов бе в Котел за първата копка на мултифункционална зала на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“. Проектът е на стойност близо три милиона.

Людмила ЙОРГОВА