Министър Боил Банов ще открие изложбата „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите”

Снимка: Министерство на културата. Министър Боил Банов: Министерство на културата вече работи по много събития, свързани със 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев

Министърът на културата Боил Банов ще открие от 18 ч. международната изложба „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите” в Регионалния исторически музей – София. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Експозицията разказва историята на древния черноморски град на територията на днешен Созопол в светлината на археологическите проучвания, провеждани там повече от век и продължаващи и понастоящем.
Това е поредният проект от успешния научен и културен обмен между България и Франция. Над 500 артефакта „разказват” за града и прилежащите му територии с неговите институции, архитектура, всекидневен живот, некрополи. Включени са експонати от: „Музей Лувър”, Музеен център – Созопол, Национален археологически институт с музей при БАН, Национален исторически музей, Регионален исторически музей – Бургас.
Изложбата се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България, „Музей Лувър” и Френския институт в България и може да се види до 10 март 2019 г. в зала „Временни експозиции” на Регионалния исторически музей – София.