Министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до новозеландския си колега по повод нападенията в Крайстчърч

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до вицепремиера и министър на външните работи, разоръжаването, контрола над въоръженията, държавните предприятия и конкурентоспособността на Нова Зеландия Уинстън Питърс по повод терористичния акт в град Крайстчърч. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
„Потресена съм от новината за ужасяващите събития в Крайстчърч“, се посочва в телеграмата. „Позволете ми да поднеса най-искрените си съболезнования на семействата на загиналите. Решително осъждаме терористичните атаки. В този тежък момент нашите мисли са с народа на Нова Зеландия“, заявява Екатерина Захариева.
По данни на посолството ни в Австралия към 11.30 ч. българско време няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани при нападенията срещу двете джамии в Крайстчърч.