Министър Красимир Вълчев: Нямаме предпоставки за затваряне на учебни заведения, ситуацията със заболелите от морбили се следи

Нямаме предпоставки за затваряне на учебни заведения, ситуацията със заболелите от морбили се следи. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Към момента нямаме данни и предпоставки за затваряне на учебни заведения. Притеснително е нарастването на случаите на заболелите. Медицинските работници следят тази ситуация. Към момента не мога да кажа, че имаме предпоставка за прекъсване на учебния процес“, обясни министър Вълчев.
„Фокус“ припомня: До момента в страната са регистрирани 32 случая на морбили. 26 случая са съобщени от РЗИ Благоевград, 4 – от Столична РЗИ, 1 – от РЗИ София област и 1 от РЗИ Хасково. 7 са заболелите деца под 1 г., 16 са регистрираните случаи на морбили при деца от 1 до 4г., а 4 – от 5 до 9 г. По един са заболелите във възрастовите групи от 10 до 14 г. и от 15 до 19г. Два са регистрираните случая при възрастни от 25 до 29г. и един във възрастовата група 35-39г.
Даяна ДЮЛГЕРОВА