Министър Красимир Каракачанов пристига във Велико Търново за годишнината на НВУ „Васил Левски“

Велико Търново. 141 години от създаването си отбелязва Националния военен университет „Васил Левски“ в старата столица. От образователната институция уточниха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че тържествените чествания започват със служба на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий в Православния храм „Свети Седмочисленици” от 11.00 часа. Час по-късно, на Ритуалния плац, с почетен караул ще бъде посрещнат министърът на отбраната, след което ще бъдат поднесени цветя на Паметника на Васил Левски и Паметника на възпитаниците в Националния военен университет „Васил Левски”. Тържеството ще продължи в Дома на културата със слово на началника на Университета полковник Иван Маламов, поздравления от официалните гости и връчване на награди.

По-късно през деня ще се състои и заключителното за тази година събитие от националната информационна кампания „Бъди войник“, която се реализира от Министерството на отбраната. Проявите ще започнат в 15,30 часа на паркинга зад Военния клуб в старта столица, където ще бъде разположен показ на образци въоръжение, техника и оборудване на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Служба „Военна полиция“ и Специалните сили.

Кампанията ще завърши с концерт-спектакъл на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър, който ще започне в 18 ч. в МДТ „К. Кисимов“. На сцената ще излязат Орлин Горанов, Гуна Иванова,  формациите „Армейска песен“, „Ладена“, Вили Станева, Соня Иванова, Станислава Димитрова – Съни, Надя Казакова и много други. Търновци ще видят и младите таланти от  детско естрадно студио „Румина“, танцова школа „Рали“, детско юношески танцов ансамбъл „Търновче“.

Луиза ТРАНЧЕВА