Министър Николай Нанков ще присъства на първа копка за реконструкцията на път I-9 Слънчев бряг

Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

На 13 октомври започва реконструкцията на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Със средства от републиканския бюджет ще се изгради второ платно в отсечката между Поморие и Ахелой.

На символичната първа копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Церемонията ще се състои в 11.30 часа при 217-ти километър на път I-9 Слънчев бряг – Бургас (на 2 километра от кръстовището за общинския път за село Каменар в посока Ахелой).

По-рано същия ден, от 10.00 часа, министър Нанков ще участва в деветата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Форумът се провежда от 12 до 14 октомври в хотел „Сол Несебър Палас 5“ в Несебър. Теми на дискусии за участниците в него са управлението, строителството и поддръжката на транспортната инфраструктура, съвременните нормативни документи, регионалните и националните приоритети, устойчивата пътна безопасност и др.