Министър Николина Ангелкова: Обсъждаме възможността 2020 г. и 2021 г. да бъдат провъзгласени за Години на туризма на България в Русия исъответно – на Русия в България

Обсъждаме възможността 2020 г. и 2021 г. да бъдат провъзгласени за Години на туризма на България в Русия и съответно – на Русия в България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на Българо-руски бизнес форум в областта на туризма, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Ангелкова заяви, че над 500 хиляди са били руските туристи в България през 2018 г. „Обсъждаме възможността 2020 г. и 2021 г. да бъдат провъзгласени за Години на туризма на България в Русия и съответно – на Русия в България“, посочи тя. Министърът обясни, че България продължава активно да участва на всички борси и събития, които се организират в Русия за максимално промотиране на България като туристическа дестинация.
„Искам да благодаря за доброто сътрудничество и на Асоциацията на руските региони, с която ни предстои подписване на споразумение. Защото вярвам, че добрата работа с всеки един регион и с правителството на Русия е изключително важна, за да можем да привличаме допълнително интереса на руските туристи към нас. Предстои работна среща на 11 март в Москва, така че имаме приятелски, добър и интензивен диалог и се надявам всичко това да подпомогне и усилията на Русия така, че на максимално високо качество да привличаме туристите“, заяви Ангелкова.
Цветилена СИМЕОНОВА