Министър Петя Аврамова: Изграждането на връзката Сливен – Кермен – АМ „Тракия“ ще започне през 2020 година

Нова отбивка ще свързва Сливен през Кермен с автомагистрала „Тракия“. Това съобщи на мястото на бъдещия пътен възел министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Изграждането на връзката е по искане на Община Сливен. Подробният устройствен план на терена вече е готов. Предстои възлагане на предпроектни проучвания, които да дадат както икономически обосновка, така и да се съобразят с намиращите се в района археологически разкопки. Реализацията на проекта може да започне през 2020 година, поясни министър Аврамова.

Отново по искане на Община Сливен пътят Сливен – Ямбол ще бъде разширен и ще се превърне в четирилентово трасе. Това щяло да подпомогне значително и развитието на бъдещата икономическа зона между Сливен и Ямбол. Министър Аврамова уточни, че вече има изготвено техническо задание, възлагат се предпроектни проучвания за разширяване на трасето от двулентово до четирилетново.  По думите на министъра в момента се извършват ремонти на 12- километровото трасе между Сливен и АМ „Тракия“, които са на стойност над 5 млн. лв.

Министър Петя Аврамова е била запозната и с проблемния  участък Сливен – Нова Загора в района на разклона за село Мечкарево. Там предстои изграждане на трето платно.

Общо на територията на Сливенска област за ремонти на пътища са отпуснати 21 млн. лева. От 590 км пътища в областта само 40 били в лошо състояния.

Людмила ЙОРГОВА